top of page
Takbyte betongpannor

Byta tak - Betongpannor

Upptäck Fördelarna med Betongpannor

Betongpannor är ett allt vanligare val av takmaterial vid nybyggnationer, och det finns flera goda skäl till detta. Först och främst är betongpannornas utseende och färg i stort sett identiska med tegelpannor, vilket gör dem attraktiva för många. Dessutom finns ett brett utbud av färger att välja mellan, vilket ger flexibilitet i designen. En annan stark fördel är priset – en betongpanna kostar ofta bara hälften så mycket som en tegelpanna.

 

Det är dock viktigt att notera att betongpannor har en betydande vikt, vilket innebär att de kanske inte är det bästa valet för äldre fastigheter med takkonstruktioner som inte tål denna belastning. I sådana fall kan ett plåttak vara ett mer lämpligt alternativ. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök där våra experter kan inspektera ditt tak och ge dig värdefulla råd angående din takomläggning. Efter det kan vi förse dig med en konkurrenskraftig offert för ditt takbyte.

Betongpannor byte

Betongpannors Egenskaper & Tillverkning

Betongpannan gjorde sitt intåg i takvärlden i början av 1900-talet som ett komplement till det mycket populära lerteglet. Precis som lertegel är betongpannor tillverkade av naturliga material; vatten, sand, cement (framställt av kalksten och lera), samt järnoxidpigment som finns naturligt i naturen. Dessutom används vattenbaserad färg i tillverkningsprocessen. Betongpannor har flera fördelaktiga egenskaper: de är formbara, tåliga, hållbara, vattentäta, tål temperaturväxlingar och korrosion väl, och behåller sin färg över tid.

 

Det är värt att notera att betongpannor har en lång livslängd. Emellertid kräver dess vikt en stabil takstruktur för att klara belastningen. Tak av betongpannor är en pålitlig investering för framtiden.

Projekt

bottom of page